Stoppen met roken

Stoppen met roken wordt door rokers over het algemeen als zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, ervaren.
Dat heeft te maken met het verslavende karakter van nicotine. Toch raden wij alle rokers aan het roken te staken. Roken is slecht voor hart- en bloedvaten, het geeft klachten van de luchtwegen en belemmert de conditie.
Daarnaast hebben rokers meer kans op verschillende vormen van kanker, COPD, osteoporose, impotentie en dementie. Verder is roken niet bevorderlijk voor de huid en de lichaamsgeur en bovendien een zeer kostbare gewoonte.

De zorgverzekeraars vergoeden de hulp bij het stoppen met roken volledig, het wordt niet van het eigen risico afgehaald.  Zorgverzekeraars vergoeden nicotinevervangers en medicijnen enkel als ze worden voorgeschreven in combinatie met een professionele stoppen-met-rokenbegeleiding. Dit omdat onderzoek heeft aangetoond dat het slagingspercentage dan stijgt van 3% naar 30% (gemeten na een jaar).
Mocht u twijfelen of u wilt stoppen met roken, of wilt u begeleiding bij een stoppoging, dan kunt u hiervoor terecht bij Mevr. Ingeborg van Eijkern. Zij kent alle moeilijkheden, en toch zijn er al velen bij wie het stoppen gelukt is. Laat u adviseren en begeleiden, dan neemt de kans dat het u deze keer wél lukt om te stoppen echt toe!