Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Herkenbosch
Europalaan Centrum 3 6075 BV
Herkenbosch

Spreekuren

Spreekuur Chronische zorg – Praktijkondersteuner Somatiek

Onze praktijkondersteuner Ingeborg van Eijkern verzorgt de spreekuren voor mensen met een verhoogd vasculair risico, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, COPD en astma. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de ouderenzorg en stoppen met roken. U hoeft voor de gesprekken met de POH-Somatiek niet te betalen. De kosten worden vergoed door de basisverzekering. Uw eigen risico wordt niet aangesproken, omdat de zorg onder huisartsenzorg valt.

Spreekuur voor psychiatrische problematiek – Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

De huisarts kan u bij bepaalde klachten doorsturen en inplannen bij de praktijkondersteuners Bianka Francot, Linda Goossens en Denise van Rijen. U hoeft voor de gesprekken met de POH GGZ niet te betalen. De kosten worden vergoed door de basisverzekering. Uw eigen risico wordt niet aangesproken, omdat de zorg onder huisartsenzorg valt.

Spreekuur Praktijkondersteunder Jeugd

De praktijkondersteuner jeugd (POH-Jeugd) Annemie Geelen ondersteunt jeugdigen en hun ouders/verzorgers bij vragen over opvoeden en opgroeien. Men kijkt met een brede blik naar wat jeugdigen en hun ouders nodig hebben, zodat ze passende ondersteuning krijgen.

Welke vragen kan ik stellen aan de praktijkondersteuner jeugd?
Je kan bij de POH-Jeugd bij onder andere:
• Zorgen over de ontwikkeling
• Moeilijkheden in de opvoeding
• Zorgen over het gedrag (bijvoorbeeld: druk, stil)
• Prikkelbaarheid/boosheid
• Angsten of somberheid
• Dwangklachten
• Problemen bij moeilijke situaties (scheiding, verlies, pesten, schoolverzuim)
• Zindelijkheidsproblemen zonder medische oorzaak (bijv. bedplassen)
• Lichamelijke klachten zonder aanwijsbare medische oorzaak

De POH-jeugd heeft spreekuur op de donderdagmiddag. Een afspraak kan worden gemaakt via de assistente van de huisartsenpraktijk.

 

Welzijnscoach

De schakel tussen mensen en wensen. Niet alle gezondheidsklachten hebben een fysieke oorzaak en zijn te verhelpen met een medische oplossing. Welzijnsactiviteiten kunnen dan een uitkomst bieden. Als welzijnscoach ondersteunt Helen Bours mensen om op zoek te gaan naar iets wat ze leuk vinden en energie van krijgen. Hierdoor kunnen patiënten zich weer beter gaan voelen. Soms is het lastig om hier alleen mee aan de slag te gaan. Helen helpt u graag datgene te vinden wat nodig is om een positieve draai aan uw leven te geven. Denk aan nieuwe mensen ontmoeten, een oude hobby oppakken of een nieuwe starten of bijvoorbeeld vrijwilliger worden. Mogelijkheden te over. Zo is ieder traject maatwerk, ieder mens is immers uniek. Helen is elke week aanwezig op donderdagochtend.

Sociaal Team Roerdalen

Vanaf februari 2021 is het Sociaal Team Roerdalen aanwezig in de huisartsenpraktijk.Als Sociaal Team willen wij dichtbij u, de burger, staan en u antwoord geven op alledaagse (hulp)vragen.Binnen het Sociaal Team Roerdalen werken we met verschillende disciplines. Samen bundelen we onze kennis en krachten om burgers uit de gemeente Roerdalen op de juiste weg te helpen. In de praktijk zijn Myrna Hesen en Twan Geelen zijn om de week aanwezig op dinsdagochtend. U bent altijd welkom om een praatje te maken. Wij zullen samen met u kijken wie u het beste op weg kan helpen.“Mijn naam is Myrna Hesen en ik ben werkzaam als Maatschappelijk Werker in Roerdalen bij het Sociaal Team. Er zijn diverse thema’s waarbij u bij mij als maatschappelijk werker terecht kunt, denk hierbij aan Werk & Inkomen, Financiën en Schulden, Eenzaamheid, Psychische problemen zoals stress, angst en somberheid, Scheiding, Relaties en Sociaal Netwerk en Rouw en verlies. Daarbij kunnen wij ondersteunen bij regelzaken waar u zelf niet uit komt“ – Myrna Hesen“Mijn naam is Twan Geelen en ik ben werkzaam als opbouwwerken in Roerdalen bij het Sociaal Team. Mijn doel is om inwoners te stimuleren om de leefbaarheid in hun omgeving te vergroten. Ik ben betrokken bij verenigingen, burgeriniatieven en groepen vrijwilligers. Samen met u kunnen we kijken waar aansluiting is met uw interesses, hulpvraag en de uiteindelijke oplossing. Er zijn vaak veel mogelijkheden binnen uw eigen omgeving zonder dat er beroep wordt gedaan op hulpverlening. Ik kijk graag met u mee hoe we uw situatie kunnen versterken“ – Twan Geelen

U kunt de doktersassistente bellen indien u op gesprek wilt komen bij Myrna of Twan. Zij zullen vervolgens contact met u opnemen om een afspraak te maken.

 

Plaatsen van een spiraaltje

In onze praktijk kunt u terecht voor het plaatsen of verwijderen van een spiraaltje. Wanneer u na overleg met uw huisarts besluit een spiraaltje te laten plaatsen, zal uw huisarts een recept naar de apotheek sturen. U kunt het spiraaltje daar ophalen. Probeer de afspraak te maken in de laatste paar dagen van uw menstruatie. Dit maakt het plaatsen makkelijker en voor u minder vervelend. Wij raden u aan om één uur van te voren 2 tabletten ibuprofen van 200 mg in te nemen. Indien er redenen zijn waarom u geen ibuprofen of aspirine mag nemen, adviseren wij u om één uur van te voren 2 tabletten paracetamol van 500 mg in te nemen. Neem een inlegkruisje/maandverband mee, aangezien er na de plaatsing van het spiraaltje wat extra bloedverlies kan optreden.